Saltar al contenido

2 febrero, 2012

Libija i Sirija 1. i 2. februara 2012.
Doktor Hamza Touhami se obratio Libjcima 31. Januara ove godine i izjavio da Ajša Gadafi upozorava Libijce da obrate pažnju na ljude koji skupljaju donacije u njeno ime. Ajša je potvrdila da nema nita sa tim osobama. Hamza je dodao da je porodica Gadafija na bezbednom u Alžiru i da se Alžirci dobro ophode prema njima. Takođe je izjavio da je porodica Vođe Gadafija pozvana u Alžir i da tamošnje vlasti čine sve kako bi ih zaštitile. Što se tiče Muse Ibrahima, on i njegova porodica su dobrog zdravlja, kao i desna ruka Vođe Gadafija, Abdallah al-Senoussi, šef obaveštajne službe, koji se nalazi na bezbednom. Mora da je čista slučajnost što od sada pacovi naplaćuju alžirskim porodicama takse od 1000 libijskih dinara da bi prešle na teritoriju Libije.

U Libiji je juče došlo do okršaja Zintanovaca i pacova iz Misrate u regionu El Abraj u Tripoliju. Zvanični uzrok ovih sukoba je premeštanje jednog bataljona, koji je isprovocirao ostale bataljon te je došlo do okršaja. Prema nezvaničnoj verziji, pobunjenici iz Misrate ovo mesto koriste za prostituciju, te su se građani iz ovog regiona žalili višim nivoima administracije. Pacovi iz NTC-a su intervenisali, a region se pretvorio u poprište sukoba. Svedoci su potvrdili da su ulice zatvorene u tom delu grada i da su Zintanovci napali Vojnu Akademiju, koju su kontrolisali Misraćani. “Objektivni” novinari iz BBC-a preneli su da ustvari pacovi brane grad od Gadafijevog sina Saada. Pitanje je zašto onda ne prenose vest da je Nacionalni Prelazni Savet priznao da je svojevremeno spaljeno 150 živih muškaraca koji su nasumice uzimani iz svojih domova, u blizini kontrolnih punktova u Bengaziju.
Za to vreme,zvanično je potvrđeno iz Nacionalnog Prelaznog Saveta da su u luku Tripolija došla dva ratna francuska broda, kojima je zadatak da treniraju mornaricu i obezbeđuju naftne platforme. Pacovi su toliko neorganizovani i pohlepni da su morali i da prijave krađu od 60 milijardi dolara, koje su primili. Ova izjava NTC-a dovela je do kulminacije besa demonstranata u Bengaziju koji su zapalili pacovske zastave.
Međutim, hrabri borci uspevaju da se izbore sa pacovima. U jednoj uspešnoj operaciji u Ain Zari, kvartu Tripolija, ubijeno je pet pobunjenika, ali je nažalost i jedan lojalista poginuo braneći svoju zemlju. Još jednu uspešnu akciju izveli su i borci iz ćelije Sakr Elawhed, koji su oslobodili 12 pripadnika Otpora iz pobunjeničkog zatvora. U Bengaziju je okačena zelena zastava u distriktu Al Sabire,iznad fakulteta informacionih tehnologija.
Stanje u Siriji je pod kontrolom vlasti, ali teroristi i dalje prave manje napade, u kojima je danas povređeno dva radnika. Veliku podršku Siriji pruža i predstavnik Rusije u UN-u koji je sarkastično primetio da se Rusija kritikuje zbog davanja oružja sirijskoj vlasti, ali da istovremeno ti kritičari daju oružje teroristima. Ponovljno je da će Rusija dati veto na bilo kakvu rezoluciju koja nije prihvatljiva za Siriju.
Izvori
http://www.algeria-isp.com/
http://libyasos.blogspot.com/p/news.html
http://www.sana.sy/index_eng.html

rictvagencianoticias

  •  

Libia y Siria, primero y 2 De febrero, la 2012th

Doctor Hamza Touhami dirigida Libjcima 31a En enero de este año y dijo que Aisha Gadafi, Libia advierte que prestar atención a las personas que recogen las donaciones en su nombre. Ayesha confirmó que no las liendres con estas personas. Hamza añadió que la familia Gaddafi en una caja fuerte en Argelia y los argelinos a tratarlos bien. También dijo que la familia Gaddafi invitó a los líderes de Argelia y que las autoridades locales están haciendo todo lo posible para protegerlos. En cuanto a Ibrahim Musa, él y su familia gozan de buena salud, así como los líderes de la mano derecha de Gaddafi, Abdallah al-Senoussi, jefe de la inteligencia, que se encuentra en un lugar seguro. Debe haber sido una mera coincidencia que las ratas ahora cobran familias argelinas de dinares libios en 1000 que cruzó el territorio…

Ver la entrada original 515 palabras más

From → Sin categoría

Deja un comentario

Deja un comentario